Συλλογές Συνταγών

Το απόλυτο μενού και η διατροφή για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Το απόλυτο μενού και η διατροφή για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην περίοδο του Πάσχα. Είναι μια ξεχωριστή γιορτινή περίοδος για όλους που περιμένουμε λίγες μέρες να περάσουμε όμορφα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά φυσικά και για να φάμε!
Το χριστιανικό Πάσχα είναι επίσης άρρηκτα δεμένο με το καλό φαΐ! Έπειτα από 40 μέρες νηστείας όλοι περιμένουν το βράδυ της Ανάστασης για να φάνε καλά. Και γιατί όχι, το απαιτούν και οι μέρες. Το γιορτινό κλίμα ανοίγει την όρεξη άλλωστε.
Πάμε λοιπόν να δούμε ένα πλήρη συνδυασμό φαγητών για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, τόσο για τις μέρες που νηστεύουμε όσο και για τα γιορτινά γεύματα του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα.
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ – ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ
Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία όταν υπάρχει ποικιλία στα τρόφιμα είναι γνωστά. Αυξάνεται η κατανάλωση των φυτικών ινών, των καλών λιπαρών και μειώνεται η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών. Όταν μια χορτοφαγική διατροφή ή η νηστεία είναι σωστά σχεδιασμένη (ιδανικά από διαιτολόγο) μπορεί να καλύψει όλες μας τις ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά ενώ παράλληλη να προασπίσει την υγεία αλλά και ένα υγιές βάρος!
Πάμε να δούμε τέτοιες υγιεινές και θρεπτικές συνταγές για αυτή την περίοδο: 

(με φυτικό γάλα)






 

 
ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ….
Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ:
Την Κυριακή του Πάσχα, μην ξεχάσεις να φας κανονικά το πρωινό σου και το σνακ σου, κάνε τις παρασπονδίες σου στο μεσημεριανό τραπέζι, ευχαριστήσου το γεύμα σου μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και προσπάθησε να καταναλώσεις ένα ελαφρύ βραδινό όπως ένα γιαουρτάκι. Έτσι, δεν θα φοβάσαι αν πάρεις βάρος λόγω του Πάσχα. Σημασία δεν έχει τι τρώμε τη μια μέρα του Πάσχα μόνο…. Αλλά τι τρώμε τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου!
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!
 
Μοιράσου το :

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.