Συλλογές Συνταγών

10 must try συνταγές για παγωτό!

10 must try συνταγές για παγωτό!
Παγωτό για όλα τα γούστα! Διάβασε & ανακάλυψε ποιο παγωτό ταιριάζει στη διατροφή σου!

Το ξέρατε ότι αυτό το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων έχει διάφορες υποκατηγορίες και ότι πλέον στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλά είδη διαθέσιμα τα οποία καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό;
Πάμε λοιπόν στη συνέχεια να δούμε τα είδη του παγωτού διατροφικά tips αλλά και φανταστικά λαχταριστές συνταγές !

1. Το κλασσικό παγωτό, το ιταλικό gelato: που έχει σαν βάση το γάλα κάθε είδους και την πλούσια σε λιπαρά κρέμα γάλακτος.

ΠΟΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΠΑΓΩΤΟΥ & GELATO?
  • Το παγωτό είναι πιο αφράτο από το gelato και συνήθως περιέχει πάνω από 50% αέρα μετά την ανάδευση του. Για παράδειγμα, μια μπάλα σοκολάτας gelato έχει τουλάχιστον 25% λιγότερο όγκο από μια μπάλα παγωτού . Το gelato παρασκευάζεται σε μικρές μερίδες και αναδεύεται πολύ πιο αργά από το παγωτό. Μια μπάλα gelato είναι πιο πυκνή από την αντίστοιχη του παγωτού και συνεπώς ίσως πιο νόστιμη γεύση.
  • Το gelato επίσης σερβίρεται στους -14 βαθμούς Κελσίου, είναι θερμότερο από το παγωτό (-18 εως -22 βαθμούς Κελσίου) δίνοντας του το πλεονέκτημα να λιώνει γρηγορότερα στο στόμα, χαρίζοντας ταυτόχρονα κρεμώδη απόλαυση. 
  • Μια ακόμα σημαντική διαφορά, είναι η περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το gelato περιέχει από 4% έως 8% ενώ το βιομηχανικό παγωτό από 10% έως 35% λιπαρά. 
  • Για την παρασκευή του gelato χρησιμοποιούμε περισσότερο γάλα, λιγότερη κρέμα και ζάχαρη σε σύγκριση με το παγωτό.
 
2. Το παγωτό παρφέ: περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά, ξηρούς καρπούς ίσως και αποξηραμένα φρούτα και αυγά και για τον λόγο αυτό έχει περισσότερες θερμίδες και χοληστερίνη. Έχει γύρω στις 200 θερμίδες ανά μπάλα.
3. Το παγωτό σορμπέ: Φτιάχνεται χωρίς γάλα ή κρέμα γάλακτος, μόνο με χυμό ή πουρέ φρούτων κάθε λογής. Μπορεί να περιέχει ζάχαρη ή γλυκαντικά. Είναι παγωτό που δεν περιέχει πολλές θερμίδες. 2 μπάλες παγωτό σορμπέ έχουν περίπου 120-140 θερμίδες.
4. Η γρανίτα παγωτού: έχει ακριβώς τα ίδια συστατικά με το παγωτό σορμπέ με την διαφορά ότι εξαιτίας της συνεχούς ανάδευσης της σε ειδικές μηχανές, διατηρεί μεγάλους κρυστάλλους νερού. Τα 100 γραμμάρια γρανίτας έχουν 120-140 θερμίδες. Αποτελεί εξίσου διαιτητική επιλογή.
5. Το παγωτό μηχανής: παρασκευάζεται στην στιγμή και περιέχει γάλα και κρέμα γάλακτος, η ανάδευση του όμως στις ειδικές μηχανές το κάνει να ενσωματώνει περισσότερο αέρα στην σύσταση του και να μην δημιουργεί κρυστάλλους. Έχει γύρω στις 200 θερμίδες.
6. Το παγωμένο γιαούρτι: έκανε το μπαμ τα τελευταία χρόνια σαν εναλλακτική του παγωτού. Σκέτο έχει από 100-125 θερμίδες.

Λίγα διατροφικά στοιχεία για το παγωτό:

Τα θετικά....
1. Το παγωτό περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό όπως μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνες Α, D, E, βιταμίνες του συμπλέγματος B, καζεΐνη, λακτόζη και πολύ ασβέστιο.
2. Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής φυσικά και έχει θέση στην καθημερινότητά μας.
3. Στην αγορά θα βρείτε πλέον με πολλές γεύσεις παγωτού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλλά με γλυκαντικά και με λιγότερες θερμίδες, για να δροσιστείτε!

Στον αντίποδα...
4. Το παγωτό μπορεί να αποτελέσει μια πλούσια πηγή θερμίδων λόγω των σακχάρων.
5. Περιέχει κορεσμένο λίπος και χοληστερίνη
6. Συχνά χρησιμοποιούνται ενισχυτικά χρώματος και αρώματος και γεύσης για την βελτιστοποίηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του παγωτού
7. Είναι ένα ευπαθές προϊόν και γι’ αυτό επιβάλλεται συνεχής ποιοτικός έλεγχος καθώς και σωστή ψύξη στο ψυγείο για να προστατεύονται και να εμποδίζεται η ανάπτυξη βακτηριδίων ή παθογόνων μικροοργανισμών.

Τελικά στην ερώτηση: ποιο παγωτό είναι καλύτερο; Και πιο τελικά να διαλέξω;

Έχω να πω ότι τελικά η απόφαση είναι δική σου! Το ιδανικό παγωτό είναι αυτό που λατρεύουμε να το τρώμε! Ο καθένας έχει τα γούστα του και τα δικά του στάνταρντ στη διατροφή. Εγώ σου έκανα μια παράθεση όλων στων στοιχείων, ελπίζω να σε διευκόλυνα λίγο και άντε και καλή απόλαυση! Άντε γιατί ΟΥΦΦΦ σκάσαμε και από τη ζέστη!
 
Μοιράσου το :

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.