Διατροφικά νέα

Τα αγαπημένα & τα λιγότερο αγαπημένα φαγητά των παιδιών

Τα αγαπημένα & τα λιγότερο αγαπημένα φαγητά των παιδιών
Η ομάδα του KIDOT μας παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα έρευνα που αφορά μικρούς & μεγάλους, σχετικά με τα φαγητά που λατρεύουν τα παιδιά και αυτά, τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να φάνε με τίποτα!
 
Το αγαπημένο φαγητό όλων
And the winner is…τα μακαρόνια, ξεκάθαρα! ΜΑ-ΚΑ-ΡΟ-ΝΙΑ, όπως έγραψαν χαρακτηριστικά σε οποιαδήποτε μορφή: μακαρόνια, λαζάνια, ζυμαρικά κάθε είδους και με οποιονδήποτε συνδυασμό: μακαρόνια με κιμά, με κεφαλοτύρι, με φέτα, ακόμα και με σάλτσα πέστο για τους πιο γκουρμέ μικρούς τύπους! Και φυσικά, το πατσίτσιο που όλοι, μικροί μεγάλοι αγαπάμε!  
 
Ιδέες συνταγών για τους μικρούς μακαρονάδες:
Το λιγότερο αγαπητό φαγητό
Με μεγάλη μας λύπη για τις μαμάδες, στην πρώτη θέση βρίσκεται το σπανακόρυζο. Για την ακρίβεια, οι αναγνώστες απάντησαν ότι: «το απεχθάνεται», «δε θέλει ούτε να το δει» και τέτοια άλλα γλαφυρά. Βέβαια, λαδερά φαγητά όπως φασολάκια ή μπάμιες, αλλά και όσπρια όπως οι φακές, τα φασόλια γίγαντες γενικώς έπαιξαν στις αρνητικές θέσεις. 
 
Σε άλλες απαντήσεις ανακαλύψαμε το γενικότερο μενού των μικρών μας φίλων κι έτσι αναδείχτηκαν διάφοροι τύποι:
 
• Τα εκλεκτικά παιδιά  
Τα εκλεκτικά παιδιά δεν τρώνε ό,τι κι ό,τι καθώς φαίνεται από τις απαντήσεις: Όσπρια όπως φακές, αλλά και φασόλια, λαδερά, σαλάτες, κοτόπουλο, αλλά και ψάρια εντάσσονται στο μενού των πιο εκλεκτικών.
 
Ιδέες συνταγών για τους εκλεκτικούς μικρούς μας φίλους:
 
• Οι fit περιπτώσεις
Υπάρχουν και αυτά τα παιδιά: τα παιδιά που σε δίλημμα «πίτα γύρο ή σπανακόρυζο», απαντούν «σπανακόρυζο». Τα παιδιά που απεχθάνονται το σνίτσελ, τις τηγανητές πατάτες και λατρεύουν τα φασολάκια, τον αρακά, τις φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια, τα ψάρια και τα θαλασσινά.
 
Ιδέες συνταγών για fit αγόρια & κορίτσια:
• Και κάποια gourmet παραδείγματα
Μακαρόνια με πέστο, θαλασσινά, γιουβέτσι, οτιδήποτε εξωτικό (κινεζικό, thai, ινδικό κτλ), χυλοπίτες, κοτόσουπα, παϊδάκια, ντοματίνια, σπιτικές πίτες, πατάτες στο φούρνο και διάφοροι μεζέδες ήταν οι επιλογές των πιο… μερακλήδικων της παρέας!
 
Ιδέες συνταγών για gourmet πιτσιρίκους:
Gourmet ή fit, εκλεκτικά ή όχι, τελικά υπάρχει μία διαπίστωση από μία μαμά που βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Όσο είναι μικρά τρώνε σχεδόν τα πάντα. Κοινώς, αυτά που θέλουμε εμείς. Στην εφηβεία, δυστυχώς θα τρώνε ό,τι θέλουν εκείνα. Αργότερα ξαναστρώνουν!» 
Μοιράσου το :
Από:Από την Kidot Team

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.