Για τα παιδιά

Yummy καλοκαιρινά,παιδικά σνακς μέχρι να κλείσει το σχολείο!

Yummy καλοκαιρινά,παιδικά σνακς μέχρι να κλείσει το σχολείο!
Τα παιδιά γύρισαν σχολείο για μικρό χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα επέστρεψε στους γονείς και η αγωνία για το φαγητό το οποίο θα πάρουν μαζί τους. Λίγες εβδομάδες έχουν μείνει ακόμη, αλλά φυσικά και αυτές τις μέρες πρέπει να φροντίσουμε να γεμίζουμε το lunch box των παιδιών μας με τα καλύτερα σνακς. Ποια είναι όμως τα κύρια συστατικά ενός υγιεινού, γρήγορου και ευχάριστου σνακ για τα παιδιά στο σχολείο;
1.Nα μπαίνει σε μικρά ελαφριά δοχεία από καλό πλαστικό που να ανοιγοκλείνουν εύκολα και να έχουν ζωγραφιές
2. Oι μερίδες να είναι όσο το δυνατόν μικρές
3. Nα είναι σε μικρά κομμάτια για να τα πιάνουν εύκολα και να μην πέφτουν. Τα μπαστουνάκια (τυριού, φρούτου ή λαχανικού) είναι ιδανικά.
4. Eίναι βοηθητικό η προετοιμασία να γίνεται μαζί με τα παιδιά αν το επιτρέπει η ηλικία τους
5. Oι ξηροί καρποί είναι καλό να αποφεύγονται γιατί υπάρχουν στις μέρες μας πολλά παιδιά με αλλεργίες και είναι γνωστό ότι το ένα παιδί θέλει να δοκιμάσει το φαγητό του φίλου του και στιγμιαία ξεχνά την αλλεργία του. Οι λιγότερο αλλεργιογόνοι ξηροί καρποί είναι οι κολοκυθόσποροι και οι ηλιόσποροι. 
6.Προτείνεται να περιέχει φρούτο(π.χ.), λαχανικό, δημητριακό, γαλακτοκομικό, κρέας και ξηροί καρποί. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να έχει από όλα τα παραπάνω αλλά είναι σημαντικό να περιέχει τα φρούτα, τα λαχανικά και μια πηγή πρωτεΐνης.
7. Η ποσότητα από το καθένα καλό είναι να είναι μικρή γιατί τα παιδιά στο διάλλειμα θέλουν ταυτόχρονα να παίξουν και να τρέξουν. Δυστυχώς στο ελληνικό σχολείο δεν αφιερώνεται χρόνος για φαγητό όπως για παράδειγμα στα ιαπωνικά σχολεία όπου η κάθε τάξη τρώει μαζί συγκεκριμένη ώρα. Για παράδειγμα το ¼ του μήλου ή το μισό μαζί με 3-4 μπαστουνάκια τυριού και μια παιδική χούφτα σταφίδες είναι αρκετά για ένα παιδί με μικρή όρεξη.
8. Οι σπιτικές μπάρες δημητριακών χωρίς ξηρούς καρπούς ή muffins λαχανικών είναι ιδανικά τόσο για να τις φτιάχνετε μαζί όσο και για το διάλλειμα.
9. Αποφύγετε συσκευασμένα σνακ ή χυμούς. Αν χρειαστεί να γίνει διαλέξτε κάποιο αφού πρώτα διαβάσετε τα συστατικά του.
10. Το νερό είναι το απαραίτητο συστατικό της ζωής! Έτσι το μπουκάλι με το νερό είναι απαραίτητο. Θυμηθείτε όμως ότι ο καιρός είναι ζεστός πια και χρειάζεται θερμός ώστε να διατηρείται δροσερό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Και φυσικά καλό καλοκαίρι!
 

Μοιράσου το :

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.