Για τα παιδιά

Στην παραλία με παιδιά: Οδηγίες & συμβουλές για ασφαλή παιχνίδια στην άμμο

Στην παραλία με παιδιά: Οδηγίες & συμβουλές για ασφαλή παιχνίδια στην άμμο
Μπάνιο στη θάλασσα: Η ώρα που μικροί & μεγάλοι περιμένουμε κάθε χρόνο με ανυπομονησία, μία ώρα απόλαυσης, ξεγνοιασιάς, δροσιάς κι αναζήτησης παιχνιδιών στην άμμο. Παράλληλα, για τους γονείς αρχίζει η αναζήτηση ασφαλών μεθόδων για το κολύμπι των παιδιών αλλά φυσικά, και για την παραμονή τους στην παραλία.
 
Η ασφαλέστερη μέθοδος για όλα είναι η συνεχής παρακολούθηση του παιδιού ή αλλιώς...«μην το χάσετε απ’ τα μάτια σας». Η ανθρώπινη φύση, όμως, είναι απρόβλεπτη, οπότε είναι καλό οι γονείς να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα προστασίας. Οι γενικές οδηγίες του Π.Ο.Υ. προς τα κράτη για την πρόληψη των επεισοδίων πνιγμού στο νερό είναι οι εξής:
 
•Παροχή ασφαλών χώρων για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας
•Τοποθέτηση εμποδίων με τα οποία να ελέγχεται η πρόσβαση στο νερό
•Διδασκαλία σε παιδιά σχολικής ηλικίας κολύμβησης και δεξιοτήτων για την ασφάλεια στο νερό
•Εκπαίδευση γονέων, δασκάλων και γενικά των ενηλίκων στις τεχνικές της ασφαλής διάσωσης και αναζωογόνησης
•Ενδυνάμωση της ικανότητας αποκατάστασης και διαχείρισης μετά από πλημμύρες και άλλους παρόμοιους κινδύνους τοπικά κι εθνικά
•Καθορισμός κι ενίσχυση κανονισμών για ασφαλή ναυσιπλοΐα με μικρό ή μεγάλο πλοίο ή ferryboat
 
Ταυτόχρονα, ένα άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί τους γονείς είναι η σχέση της ώρας του φαγητού και της κολύμβησης. Θεωρείται δεδομένο ότι η ώρα της κολύμβησης πρέπει να απέχει 2-3 ώρες από ένα μέτριο ή μεγάλο γεύμα. Πότε και τι είδους γεύματα μπορούμε, λοιπόν, να καταναλώνουμε στην παραλία;;;
Πηγαίνουμε με τα παιδιά στην παραλία ώρες που η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι επικίνδυνη οπότε είναι συνήθως μακριά από τα μεγάλα γεύματα της μέρας. Συγκεκριμένα, τα είδη γευμάτων αφορούν τα εξής:
 
•Φρούτα και λαχανικά, που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και δίνουν γρήγορα ενέργεια
•Τρόφιμα που συνδυάζουν πρωτεΐνη και λίπος, π.χ. ξηροί καρποί ή τα λίπη τους (φυστικοβούτυρο), τυρί κτλ
•Σαλάτες με ζυμαρικά, ρύζι ή κοτόπουλο
•Άφθονο νερό & χυμούς κι όχι αναψυκτικά με ζάχαρη
 
Πού φυλάσσονται και τρώγονται όλα αυτά;
Φυλάσσονται σε ειδικά σκεύη μεταφοράς μαζί με παγοκύστη σε ειδικές τσάντες. Τα σνακ παραλίας φροντίζουμε να βρίσκονται πάντα σε δροσερό και σκιερό μέρος, όπως άλλωστε εμείς και τα παιδιά!
 
Καλή όρεξη και καλό καλοκαίρι!  Υ.Γ. δεν ξεχνάμε το αντηλιακό!
 
Δείτε παρακάτω ιδέες για τα καλοκαιρινά γεύματα των παιδιών μας:
Μοιράσου το :

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.