Διατροφικά νέα

Πως να χάσεις τα κιλά του Πάσχα χωρίς στερήσεις

Πως να χάσεις τα κιλά του Πάσχα χωρίς στερήσεις
Είναι αλήθεια ότι η περίοδος των γιορτών, όπως είναι και του Πάσχα, είναι μια ιδιαίτερη διατροφικά περίοδος για τον καθένα από εμάς μιας και τα πασχαλινά εδέσματα και τα γιορτινά τραπέζια με φίλους και συγγενείς μας βγάζουν εκτός «προγράμματος». Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες αλλά και όλη μας την καθημερινότητα μια και καλή;
Τι γίνεται όμως όταν οι γιορτές τελειώνουν και επανερχόμαστε στο κανονικό μας πρόγραμμα; Όταν παρατηρούμε ότι εκτός από την ευχαρίστηση που πήραμε από τις γιορτές, πήραμε μαζί και 1-2 κιλάκια;
Αυτό που δεν πρέπει σίγουρα να κάνουμε είναι να πανικοβληθούμε, αλλά ούτε και να στεναχωρηθούμε και να καταφύγουμε σε στερητικές και εξουθενωτικές δίαιτες για να τιμωρήσουμε τον «άτακτο» εαυτό μας. 
Να λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε ώστε να χάσουμε σωστά τα κιλά του Πάσχα.
  • Δεν στοχεύουμε στη γρήγορη απώλεια κιλών μέσω αυστηρών διαιτών μιας και μακροπρόθεσμα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να εξαντλήσω τον οργανισμό μου και να καταφύγω σε περιστατικά υπερφαγίας!
  • Το κλειδί βρίσκεται στην ισορροπημένη διατροφή. Δηλαδή, ακολουθούμε τις αρχές τις Μεσογειακής Διατροφής αποφεύγοντας το πολύ κόκκινο κρέας, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, καταναλώνοντας άφθονα λαχανικά και φρούτα και προτιμώντας δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, ελαιόλαδο καθώς και την κατανάλωση ψαριών.
  • Καταναλώνουμε 5 γεύματα την ημέρα για να είμαστε χορτάτοι και να «ξεγελάμε» την πείνα μας, να αποφεύγουμε τα άσκοπα τσιμπολογήματα αλλά και τα μεγάλα βραδινά γεύματα.
  • Φροντίζουμε να ενυδατωνόμαστε επαρκώς (30 mL υγρών/Kg σωματικού βάρους), καθώς και να αποφεύγουμε τρόφιμα πλούσια σε άλας που κάνουν κατακράτηση υγρών.
  • Επειδή έχουμε καταναλώσει ήδη μεγάλη ποσότητα κόκκινου κρέατος, “junk food”, γλυκών αναψυκτικών και αλκοόλ φροντίζουμε να απέχουμε από τα συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά για λίγο καιρό μέχρι να επιτύχουμε το στόχο μας.
  • Αυξάνουμε τη φυσική μας δραστηριότητα και περπατάμε για τουλάχιστον 45’ την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα. 
  • Το σημαντικότερο: δεν πανικοβαλλόμαστε! Δεν κάνουμε ακρότητες, έχουμε θετική διάθεση και παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας!
Καλή Επιτυχία!
Μοιράσου το :

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.