Συλλογές Συνταγών

10 light λαχταριστές συνταγές για το τέλος του καλοκαιριού

10 light λαχταριστές συνταγές για το τέλος του καλοκαιριού
Οι καλοκαιρινές ζέστες ακόμα καλά κρατούν! Οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η ανάγκη για δροσερά και ελαφριά φαγητά μετά από τις ατασθαλίες των δύο προηγούμενων μηνών είναι επιτακτική!
 
Συχνά, ωστόσο, το καλοκαίρι τυχαίνει να μην έχουμε όρεξη για μεγάλη ποσότητα φαγητού λόγω της ζέστης αλλά ούτε και για βαριά γεύματα, καθώς αυτά μας δημιουργούν δυσφορία. Φαίνεται, λοιπόν, πως η ζέστη μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο για όσους ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους!
 
Ποιες τροφές θα ήταν καλό να προτιμάμε;
 
Οι τροφές που θα πρέπει να επιλέξουμε το καλοκαίρι και οι αντίστοιχες συνταγές, θα πρέπει να δημιουργούν τα εντελώς αντίθετα ερεθίσματα από αυτά που σου προκαλεί ο καύσωνας! Και τι εννοούμε με αυτό; Με απλά λόγια:
Ο καύσωνας μας προκαλεί δυσφορία, πονοκέφαλο και μεγάλη εφίδρωση;
 
Λύση: Διαλέγουμε τρόφιμα που μας αποτρέπουν από αυτά τα συμπτώματα:
 
1. Τροφές πλούσιες σε νερό που θα μας ενυδατώσουν και θα μας ανακουφίσουν όπως φρούτα και λαχανικά.
 
2. Πίνουμε πολλά υγρά, φυσικούς χυμούς και smoothies.

3. Καταναλώνουμε τρόφιμα, τα οποία θα προστατεύσουν το δέρμα και τα μαλλιά μας από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε και το μαύρισμα που επιθυμούμε! Τέτοια τρόφιμα είναι για παράδειγμα, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, το καρπούζι, τα καρότα που είναι πλούσια σε καροτενοειδή, τα αυγά, τα ψάρια, τα θαλασσινά και οι ξηροί καρποί!

4. Αποφεύγουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλκοόλ, τα οποία επιτείνουν ακόμη περισσότερο την αφυδάτωση και την εφίδρωση και κατά συνέπεια την κατακράτηση (π.χ. φουσκώματα).

5. Προτιμούμε ελαφριές συνταγές με απλά υλικά. Εν ολίγοις, αποφεύγουμε τις σάλτσες, τα κακά λιπαρά και τα τηγανητά.
 
Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται περίπλοκα, υπάρχει λύση: έχουμε συγκεντρώσει τις απόλυτες light καλοκαιρινές συνταγές σύμφωνα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά για μία λαχταριστή, ανάλαφρη γευστικά λήξη του καλοκαιριού:

Μοιράσου το :

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.