Για τα παιδιά

Καλοκαιρινές must try συνταγές για να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας!

Καλοκαιρινές must try συνταγές για να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας!
Τα παιδιά αγαπούν να μαγειρεύουν μαζί σας και να σας βοηθούν στην προετοιμασία κάθε γεύματος. Αυτό θα πρέπει να σας χαροποιεί, καθώς όσο τα παιδιά ασχολούνται με τη μαγειρική, καλλιεργούν διάφορες δεξιότητες! Γι’ αυτό, σας προτείνουμε πεντανόστιμες καλοκαιρινές συνταγές που μπορείτε να κάνετε με τους μικρούς σας βοηθούς ανάλογα με την ηλικία τους!
 Για παιδιά 2 έως 3  ετών 
Τα πολύ μικρά παιδιά αγαπούν να εξερευνούν τις αισθήσεις τους (την αφή, τη μυρωδιά, τη γεύση) και θέλουν να δοκιμάζουν πράγματα μόνα τους. Σ’ αυτήν την ηλικία μπορείτε να δημιουργήσετε μαζί μία πολύχρωμη φρουτοσαλάτα! Ζητήστε από τα παιδιά να πλύνουν τα φρούτα και να τα τοποθετήσουν στο πιάτο. Εναλλακτικά, παίξτε ένα παιχνίδι και ζητήστε τους να σας φέρουν την μπανάνα  ή τα υπόλοιπα φρούτα ώστε να τα μάθουν. 
 Για παιδιά 3 έως 4 ετών 
Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά προτιμούν να μιλάνε συνεχώς παρά να τρώνε, αλλά αν μπείτε μαζί στην κουζίνα σίγουρα θα δείξουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον για το φαγητό. Ειδικά, αν αυτό είναι ένα σούπερ καλοκαιρινό και πολύχρωμο κέικ!
Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν ρίχνοντας αλεύρι στο μπολ (κάτι που βοηθά τη λεπτή τους κινητικότητα), αλλά και να πλάσουν μαζί σας τη ζύμη.  Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να σας περιγράψουν τα χρώματα αυτού του πολύχρωμου κέικ!
 Η συνταγή για 





Για παιδιά 4 έως 6 ετών 
Σ’ αυτή την ηλικία, κάποια παιδιά αρχίζουν να μην τρώνε όλα τα φαγητά. Ένας έξυπνος τρόπος για να αρχίζουν να πειραματίζονται με νέες τροφές είναι να μπουν μαζί σας στην κουζίνα για να φτιάξετε ένα smoothie. Επιπλέον, μπορείτε να τους ζητήσετε να ανακατέψουν υλικά, να κόψουν μαλακά φρούτα με ένα πλαστικό μαχαίρι ή ακόμα και να σπάσουν αβγά.
 Η συνταγή για ένα υγιεινό και δροσερό





Για παιδιά 6 έως 8 ετών 
 Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, μπορούν ν’ ακολουθήσουν τα απλά βήματα μιας συνταγής! Για παράδειγμα, μπορούν να ρίξουν ευκολότερα τα υλικά σ’ ένα μπολ, να ανακατέψουν, να φτιάξουν μόνα τους (αλλά με δική σας επίβλεψη) μία φρουτοσαλάτα, να ετοιμάσουν ένα υγιεινό σνακ, να γράψουν τη λίστα με τα ψώνια που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε μία συνταγή ή να ετοιμάσουν το πρωινό τους.
Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μαζί την προετοιμασία μίας πεντανόστιμης





Για παιδιά 8 έως 11 ετών 
Σε αυτή τη ηλικία τα παιδιά πλέον έχουν δικαιωματικά μία θέση στην κουζίνα αφού μπορούν να κόψουν φαγητά που κόβονται εύκολα, να ετοιμάσουν το κολατσιό τους για το σχολείο, να φτιάξουν κάτι εύκολο όπως μια ομελέτα (όλα, φυσικά, πάντα υπό την επίβλεψη σας).
 Ο μικρός σας βοηθός κι εσείς είστε έτοιμοι για καλοκαιρινούς 





Μοιράσου το :
Από:Από την Kidot Team

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.