Διατροφικά νέα

Πως να επιστρέψεις διατροφικά μετά την καραντίνα

Πως να επιστρέψεις διατροφικά μετά την καραντίνα
Σας τα είπαμε και στην προηγούμενη καραντίνα... Βέβαια αν συγκρίνουμε τα αποτελέσματα που είδαμε μετά τη λήξη της καραντίνας το καλοκαίρι, μάλλον από το ένα αυτί μπήκαν και από το άλλο βγήκαν.
Αλλά επειδή "Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως" θα τα ξαναπούμε άλλη μια φορά, μήπως και εμπνεύσουμε κανέναν να προσέξει τον εαυτό του λίγο παραπάνω αυτή τη φορά.
Ας κάνουμε ένα recap λοιπόν, γιατί από τα λάθη μας μαθαίνουμε και είναι ευκαιρία να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.
Και τώρα επειδή δεν έρχεται καλοκαίρι, αλλά Χριστούγεννα και πάλι εκεί θα ακούμε "έφαγα.. Και πήρα 2 κιλά”.
Το χειρότερο σενάριο είναι να συνεχίσει η καραντίνα για άλλο τόσο διάστημα υπό τις ίδιες συνθήκες! Καταλαβαίνετε ότι αν συνεχίσετε έτσι, η φυσική κατάσταση σας θα πέσει στο ναδίρ.
Τι γίνεται όμως όταν επανερχόμαστε στο κανονικό μας πρόγραμμα; Όταν παρατηρούμε πως πήραμε μαζί και αυτά τα 1-2 κιλάκια;
Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες αλλά και όλη σας την καθημερινότητα μια και καλή;
Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι χαλαρώνουμε σε υπερβολικό βαθμό, σταματάμε να προσέχουμε τον εαυτό μας, φτάνουν και τα Χριστούγεννα και μας πιάνει πανικός και συνειδητοποίηση ότι ΣΤΟΠ, τώρα πρέπει να αλλάξω!
Και όλοι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πως πρέπει να χάσουμε 10 κιλά σε 1 μήνα! Ούτε οι διαιτολόγοι μπορούμε να εξαφανίσουμε μαγικά τα κιλά με το ραβδάκι, ούτε εσείς πρέπει να μπείτε στη νοοτροπία της στερητικής διατροφής για να τιμωρήσετε τον απείθαρχο εαυτό σας! Βρείτε τις ισορροπίες σας και το μέτρο και εφαρμόστε το καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής σας, ώστε να αποφύγετε συνθήκες σαν και αυτές, τύπου “Τρέχω και δε φτάνω”. Αυτό που δεν πρέπει σίγουρα να κάνουμε είναι να πανικοβληθούμε! 
Να λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε ώστε να επιστρέψουμε διατροφικά χωρίς στερήσεις μετά την καραντίνα!
  • Δεν στοχεύουμε στη γρήγορη απώλεια κιλών μέσω αυστηρών διαιτών μιας και μακροπρόθεσμα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να εξαντλήσουμε τον οργανισμό μας και να καταφύγουμε σε περιστατικά υπερφαγίας!
  • Το κλειδί βρίσκεται στην ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ! Και τι εννοούμε με τον όρο αυτό; Ακολουθούμε τις αρχές τις Μεσογειακής Διατροφής. Αποφεύγουμε το πολύ κόκκινο κρέας, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, καταναλώνουμε άφθονα λαχανικά και φρούτα και επιλέγουμε δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια ελαιόλαδο καθώς και την κατανάλωση ψαριών.
  • Καταναλώνουμε 5 γεύματα την ημέρα για να είμαστε χορτάτοι και να «ξεγελάμε» την πείνα μας, να αποφεύγουμε τα άσκοπα τσιμπολογήματα αλλά και τα μεγάλα βραδινά γεύματα.
  • Φροντίζουμε να ενυδατωνόμαστε επαρκώς (30 mL υγρών/Kg σωματικού βάρους), καθώς και να αποφεύγουμε τρόφιμα πλούσια σε άλας που κάνουν κατακράτηση υγρών.
  • Αν έχουμε καταναλώσει ήδη, “junk food” γλυκά αναψυκτικά και αλκοόλ φροντίζουμε να απέχουμε από τα συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά για λίγο καιρό, μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας.
  • Αυξάνουμε τη φυσική μας δραστηριότητα και περπατάμε για τουλάχιστον 45’/μέρα 5 φορές την εβδομάδα. Μια καλή ιδέα επίσης για εμάς που είμαστε σπίτι είναι να βάζουμε βίντεο στο ΥouTube με ασκήσεις για όλα τα γούστα.
  • Το σημαντικότερο: δεν πανικοβαλλόμαστε! Δεν κάνουμε ακρότητες, έχουμε θετική διάθεση και παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας! 
  • Πλέον είμαστε βετεράνοι της καραντίνας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Καλή Επιτυχία!
Μοιράσου το :

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.