Για τα παιδιά

5 νόστιμες ιδέες για να περάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο μαζί με τα παιδιά

5 νόστιμες ιδέες για να περάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο μαζί με τα παιδιά
Είτε πιστεύετε στον Άγιο Βαλεντίνο, είτε όχι, είτε γιορτάζετε, είτε γκρινιάζετε, φέτος η γιορτή του έρωτα πέφτει Κυριακή και είναι μία καλή αφορμή να την γιορτάσετε εναλλακτικά μαζί με τα παιδιά σας. Σας έχουμε μερικές ιδέες! 
 
 
1. Ετοιμάστε ένα Special Valentine’s Πρωινό 
 
Κάντε έκπληξη στα παιδιά ετοιμάζοντας ένα πρωινό που θα τα ενθουσιάσει: Ροζ γάλα (με φράουλες), pancakes σε σχήμα καρδιάς και σοκολατένιες καρδούλες σίγουρα θα σας βάλουν σε valentine’s mood οικογενειακώς! Ειδικά για την ημέρα, πάρτε χαρτοπετσέτες ή χάρτινα πιατάκια και ποτηράκια σε κόκκινο ή ροζ χρώμα, φυσικά με καρδιές! 


 
 
2. Μιλήστε στα παιδιά για την αγάπη 
 
Σήμερα είναι (ακόμα) μία καλή αφορμή για να μιλήσετε στα παιδιά για τη σπουδαιότητα της αγάπης. Για το συναίσθημα της προσφοράς και της αμοιβαιότητας. Μιλήστε τους για το δικό σας love story και φυσικά μην παραλείψετε να αναφέρετε όλους τους λόγους για τους οποίους τα αγαπάτε πολύ. 
Extra tip: Αν έχετε χρόνο και διάθεση, μπορείτε να ετοιμάσετε και καρδιές-κάρτες στις οποίες θα αναφέρετε όλα όσα αγαπάτε σ’ εκείνα! 
 
 
3. Δείτε ή Διαβάστε Love Stories 
 
Ένα αγαπημένο παραμύθι που υμνεί την αγάπη, μία ταινία για έναν μεγάλο έρωτα ή ένα βιβλίο με love story είναι μία καλή αφορμή για να περάσετε το κυριακάτικο απόγευμα με φαντασία, αγάπη και ιστορίες! 




4. Παίξτε με έμπνευση τον Βαλεντίνο 
 
Έχουμε δύο παιχνίδια που θα αγαπήσουν σίγουρα τα παιδιά, αλλά κι εσείς. Το πρώτο ονομάζεται «κυνήγι της καρδιάς»: Βάζετε τις αγαπημένες τους καραμελίτσες σε ένα πουγκάκι που έχει σχήμα καρδιάς, κρύψτε τα σε διάφορα μέρη μέσα στο σπίτι και δώστε συγκεκριμένη προθεσμία στα παιδιά ώστε να τα ανακαλύψουν. 
Ένα άλλο παιχνίδι είναι μια παραλλαγή του κλασικού παιχνιδιού «μουσικές καρέκλες». Τα βήματα του παιχνιδιού είναι απλά:
  • Φτιάξτε κάρτες σε σχήμα καρδιάς 
  • Γράψτε πίσω από κάθε μία διαφορετικές δραστηριότητες (π.χ. κάνε 5 push-ups, βρες μία κάλτσα σε 30’’, φάε ένα σοκολατάκι και ό,τι άλλο έχει πλάκα) 
  • Βάλτε όλες τις καρδιές στο πάτωμα σχηματίζοντας έναν κύκλο 
  • Βάλτε μουσική (ιδανικά την αγαπημένη των παιδιών)
  • Γυρίστε όλοι γύρω-γύρω από τις καρδιές 
  • Όταν σταματήσει η μουσική, κάθε μέλος της οικογένειας πρέπει να κάνει τη δραστηριότητα που γράφει η καρδιά μπροστά του 
 
 
5. Pizza Night 
 
O ιδανικότερος τρόπος για να κλείσει αυτή (αλλά και κάθε) Κυριακή είναι φυσικά η πίτσα! Ετοιμάστε την αγαπημένη homemade πίτσα των παιδιών (ιδανικά σε σχήμα καρδιάς), δείτε την αγαπημένη σας σειρά και υποδεχτείτε τη νέα εβδομάδα με… αγαπησιάρικη διάθεση! Και του χρόνου <3 


Μοιράσου το :
Από:Από την Kidot Team

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.