Συλλογές Συνταγών

Βιώσιμες & εύκολες συνταγές για πικ-νικ

Βιώσιμες & εύκολες συνταγές για πικ-νικ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πικ-Νικ που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Ιουνίου, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πόσο όμορφο είναι να βγαίνουμε έξω στη φύση και να συνδεόμαστε περισσότερο με το περιβάλλον.
Έτσι και εμείς αποφασίσαμε να σας δώσουμε τις καλύτερες βιώσιμες, εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές, για να τις φτιάξετε και να τις απολαύσετε μαζί με τους αγαπημένους σας, στη φύση!
Όπου κι αν μένετε, σε πόλη, σε χωριό, σε νησί, αξίζει να βρείτε ένα ηλιόλουστο πάρκο, μια πλατεία με πράσινους χώρους, μια όμορφη παραλία που σας προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για πικ-νικ με την παρέα σας.
Τι σημαίνει όμως βιώσιμη διατροφή; Μας το εξηγούν με απλά λόγια, το WWF Ελλάς, αλλά και το πρόγραμμα Eat4Change.
Η τροφή μας συνδέεται άμεσα με την κατάσταση του πλανήτη. Η ντομάτα που χρησιμοποιούμε, τα καρότα, τα φρούτα που τρώμε, όλα απαιτούν πολύτιμους φυσικούς πόρους για να μεγαλώσουν και να φτάσουν στο πιάτο μας. Άρα, με τις διατροφικές μας επιλογές μπορούμε κι εμείς να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Όλα είναι αλυσίδα και όλη η ύπαρξή μας συνδέεται με τη φύση. Ο Νο1 κανόνας για βιώσιμη διατροφή είναι να επιλέγουμε πάντα ντόπια και εποχικά φρούτα και λαχανικά. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να υιοθετούμε μια διατροφή που να βασίζεται στην κατανάλωση φυτικών προϊόντων (δηλ. όσπρια, δημητριακά, λαχανικά, φρούτα), με μια ισορροπημένη κατανάλωση κρέατος.
Για να μάθετε περισσότερα για τη βιώσιμη διατροφή και το πρόγραμμα Eat4Change, επισκεφθείτε την αντίστοιχη σελίδα του WWF Ελλάς ΕΔΩ, και το i-eat4change.com, αντίστοιχα.
Με οδηγό, λοιπόν, τη Μεσογειακή διατροφή που είναι το πιο βιώσιμο διατροφικό μοντέλο, σας ετοιμάσαμε το πιο νόστιμο και βιώσιμο πικ-νικ μενού!
Δείτε πως φτιάχνεται η καλύτερη vegan πάστα φλώρα που την απολαύσαμε και μέσα από live cooking με αφορμή την Πάγκοσμια Ημέρα Πικ-Νικ, μαζί με το WWF Ελλάς και το πρόγραμμα #Eat4Change!
 
 
Και δε σταματάμε εδώ! Ανακαλύψτε περισσότερες λαχταριστές συνταγές για πικ-νικ, παρακάτω:
Ντοματοκεφτέδεςγια το απόλυτο ελληνικό, καλοκαιρινό ορεκτικό.
Μια ελληνική, παραδοσιακή, vegetarian συνταγή που θα σας τρελάνει.
 
Δυναμωτικές μπάρες με ταχίνι και μέλι, με τέλεια γεύση για απόλυτη απόλαυση!
 
Πατατοσαλάτα υπέροχη, με κρεμμύδι, πιπεριές Φλωρίνης και αρωματική κάπαρη.
 
Ιδιαίτερο, πανεύκολο, γρήγορο, vegan σνακ για το καλοκαίρι.
 
Μοιράσου το :

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Giorgos Tsoulis

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.