Σοκολατένιος κορμός με χαλβά

Σοκολατένιος κορμός με χαλβά
ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2Ω 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
#tsoulotip: Το χαλβά τον βάζουμε τελευταίο στη σοκολάτα γιατί δεν θέλουμε να έχει υψηλή θερμοκρασία η σοκολάτα και λιώσει ο χαλβάς.

ΥΛΙΚΑ

500γρ. χαλβά κομμένο σε κύβους

100γρ. φουντούκια ολόκληρα

100γρ. καρύδια ολόκληρα

400γρ. κουβερτούρα

2κ.σ. σουσάμι

¼ κ.γ. κανέλλα

1κ.γ. κονιάκ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα με τη μέθοδο μπεν μαρί σε ένα μπολ, και μόλις λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε μέσα τα καρύδια, τα φουτνούκια, το σουσάμι, την κανέλλα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χαλβά και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να καλυφθεί τελείως με σοκολάτα.
2Παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10x25 εκατοστά και στρώνουμε σταυρωτά διαφανής μεμβράνη ώστε να καλύψει όλο τον πάτο και τα τυχώματα του σκεύους. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας και το χτυπάμε ελαφρά στον πάγκο μας ώστε να φύγει ο αέρας από μέσα. Σκεπάζουμε την επιφάνεια του γλυκού με μία μεμβράνη ώστε να ακουμπάει πάνω στη σοκολάτα.
3Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφήξει τελείως το γλυκό μας.
4Μόλις ετοιμαστεί κόβουμε σε κάθετες φέτες και σερβίρουμε.

Βάλ' τη στα αγαπημένα

"Φύλαξε" τη συνταγή στο δικό σου βιβλίο συνταγών!

Πρέπει να συνδεθείτε πρώτα

Μετατροπέας Γραμμαρίων

Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω μετατροπέα για να μετατρέψετε ανάμεσα σε κούπες και γραμμάρια.
Ή βάλε την τιμή χειροκίνητα

Γιώργος Τσούλης

Μεγάλωσα στην πιτσαρία του πατέρα μου, στην οδό Παπαναστασίου, στο Αιγάλεω, όμως δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να φτιάξω ο ίδιος κάποιο φαγητό ή να βοηθήσω τους γονείς μου στην κουζίνα. Η σχολή μαγειρικής “Le Monde” το 2009 ήταν η πρώτη μου εμπειρία με τη μαγειρική και με αυτές τις γνώσεις ξεκίνησα τη δική μου αναζήτηση νέων γεύσεων, υλικών και τεχνικών μαγειρικής αλλά και ζαχαροπλαστικής. Ήμουνα συνεργάτης για χρόνια του Άκη Πετρετζίκη αλλά και με παρουσία σε βραβευμένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων συνεχίζω να εμπλουτίζω τις μαγειρικές μου ικανότητες σε τηλεοπτικές εκπομπές.