Λαχταριστές καλοκαιρινές συνταγές με λαχανικά!

Blog Παρ 28/07/2017

Γεια σας παιδιά μου!

Τι καλό «παίζει» το καλοκαίρι στο στρατόπεδο των λαχανικών;

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πιπεριές...στα καλύτερα τους!

 Μαζί με αυτά και πολλά θαλασσινά τα οποία μας χορταίνουν χωρίς πολλά λιπαρά τα οποία λόγου ζέστης (και μονό) κοιτάμε να ξεφορτωθούμε. 

 

Με μια δόση δημιουργίας κάνουμε ριζότο "γεμιστά". Όχι δεν χρειάζεται να το ξαναδιαβάσετε, λέει γεμιστά! Φαγητό για το οποίο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι άλλωστε. 

 

Συνεχίζοντας να βλέπουμε την παράδοση με μια πιο δημιουργική μάτια σταματάω στο χταπόδι με μακαρόνιαΤο κάνουμε μακαρονοσαλάτα που λατρεύουν όλοι ενισχύοντας τις εντάσεις του καλοκαιριού με λιαστή ντομάτα και κάππαρη.

 

Για το τέλος άφησα κάτι εξαιρετικά απλό αλλά συνάμα τόσο καλοκαιρινό μιας και μας έρχεται από ένα όμορφο νησί στο οποίο μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω. Αργομαγειρεμένη ρεβιθάδα στην οποία προσθέτουμε τσιπούρα σοτέ!!!

 

Τρελός καλοκαιριάτικος #ζαβλαμάς λέμε!!

Και ορίστε και το νέο πινακάκι – «μπούσουλας» για την εποχικότητα των λαχανικών όπως σας υποσχέθηκα! ;) 

Γιώργος Τσούλης

Μεγάλωσα στην πιτσαρία του πατέρα μου, στην οδό Παπαναστασίου, στο Αιγάλεω, όμως δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να φτιάξω ο ίδιος κάποιο φαγητό ή να βοηθήσω τους γονείς μου στην κουζίνα. Η σχολή μαγειρικής “Le Monde” το 2009 ήταν η πρώτη μου εμπειρία με τη μαγειρική και με αυτές τις γνώσεις ξεκίνησα τη δική μου αναζήτηση νέων γεύσεων, υλικών και τεχνικών μαγειρικής αλλά και ζαχαροπλαστικής. Ήμουνα συνεργάτης για χρόνια του Άκη Πετρετζίκη αλλά και με παρουσία σε βραβευμένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων συνεχίζω να εμπλουτίζω τις μαγειρικές μου ικανότητες σε τηλεοπτικές εκπομπές.