Ιδέες για πρωινό & σαλάτες με φρούτα! (Συνταγές με γεύση καλοκαίρι | Part 2)

Blog Τρι 18/07/2017

Ξεκινώντας με τα φρούτα θα σας πω ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας μπορούμε να βρούμε νοστιμότατα βερίκοκα, κεράσια και αχλάδια τα οποία μπορούν να συμπληρώσουν μοναδικά τα πρωινά μας αλλά και τις σαλάτες μας.

Μερικές γρήγορες ιδέες για αυτά είναι η μαρμελάδα βερίκοκο την οποία νιώθω ακόμα σαν γεύση φέρνοντας στην μνήμη μου τις διακοπές στην θάλασσα με τους γονείς μου.

Pancakes με καραμελωμένα αχλάδια και κρέμα από cheesecake ήταν κάτι που έκανα λίγο αργότερα μένοντας μόνος μου και θέλοντας να καλύψω το πρωινό κενό στο στομάχι μου.

Τέλος τα κεράσια μπορούν να αναβαθμίσουν γευστικά τις πράσινες σαλάτες!

Αφήστε τα σχόλια σας και μοιραστείτε τη σκέψη σας ή ότι απορία μπορεί έχετε κατά νου... Εδώ είμαι εγώ για εσάς!

Την άλλη εβδομάδα έρχεται νέο πινακάκι – «μπούσουλας» για την εποχικότητα των λαχανικών! ?

Γιώργος Τσούλης

Μεγάλωσα στην πιτσαρία του πατέρα μου, στην οδό Παπαναστασίου, στο Αιγάλεω, όμως δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να φτιάξω ο ίδιος κάποιο φαγητό ή να βοηθήσω τους γονείς μου στην κουζίνα. Η σχολή μαγειρικής “Le Monde” το 2009 ήταν η πρώτη μου εμπειρία με τη μαγειρική και με αυτές τις γνώσεις ξεκίνησα τη δική μου αναζήτηση νέων γεύσεων, υλικών και τεχνικών μαγειρικής αλλά και ζαχαροπλαστικής. Ήμουνα συνεργάτης για χρόνια του Άκη Πετρετζίκη αλλά και με παρουσία σε βραβευμένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων συνεχίζω να εμπλουτίζω τις μαγειρικές μου ικανότητες σε τηλεοπτικές εκπομπές.