Συνταγές με γεύση καλοκαίρι | Part 1: Εποχικότητα Φρούτων

Blog Δευ 10/07/2017

Καλοκαίρι... Μία εποχή, εκατοντάδες συναισθήματα και χιλιάδες εικόνες. Εκτός από το άρωμα του ιωδίου, τους ήχους των κυμάτων και τις μαγευτικές εικόνες ενός ειδυλλιακού ηλιοβασιλέματος αυτή η εποχή χαρακτηρίζεται και από την απλοχεριά της σε υλικά.

Βρισκόμαστε κατά μέσης μιας εποχής γεμάτη γεύση, χρώματα και αρώματα φυσικά που έρχονται μέσα από όλα τα καλούδια που φυτρώνουν σε μποστανάκια και κήπους, τουλάχιστον για τους τυχερούς που έχουν αυλές, ή που βρίσκουμε σε μανάβικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Και μπορεί σημαία αυτής της περιόδου που διανύουμε να είναι το μεν καρπούζι από το στρατόπεδο των φρούτων και η δε μελιτζάνα από το στρατόπεδο των λαχανικών όμως κυρίες και κύριοι υπάρχουν πληθώρα άλλων υλικών που μπορούν είτε να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι μας είτε να θέσουν με αξιώσεις υποψηφιότητα για βραβείο β' αντρικού ή γυναικείου ρόλου.

Ξεκινώντας με τα φρούτα θα σας πω ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας μπορούμε να βρούμε νοστιμότατα βερίκοκα, κεράσια και αχλάδια τα οποία μπορούν να συμπληρώσουν μοναδικά τα πρωινά μας αλλά και τις σαλάτες μας.

Για αρχή θα μοιραστώ μαζί σας ένα γράφημα για την εποχικότητα των φρούτων, ή αλλιώς ένα «μπούσουλα» για ξέρετε ποια φρούτα παίζουν σε κάθε εποχή ώστε να επιλέγετε πάντα την πιο αγνή, νόστιμη και θρεπτική επιλογή!

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας και μοιραστείτε τις απορίες σας ελεύθερα!

Την άλλη εβδομάδα έρχονται νόστιμες και γρήγορες ιδέες για συνταγές από το στρατόπεδο των φρούτων! 

Γιώργος Τσούλης

Μεγάλωσα στην πιτσαρία του πατέρα μου, στην οδό Παπαναστασίου, στο Αιγάλεω, όμως δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να φτιάξω ο ίδιος κάποιο φαγητό ή να βοηθήσω τους γονείς μου στην κουζίνα. Η σχολή μαγειρικής “Le Monde” το 2009 ήταν η πρώτη μου εμπειρία με τη μαγειρική και με αυτές τις γνώσεις ξεκίνησα τη δική μου αναζήτηση νέων γεύσεων, υλικών και τεχνικών μαγειρικής αλλά και ζαχαροπλαστικής. Ήμουνα συνεργάτης για χρόνια του Άκη Πετρετζίκη αλλά και με παρουσία σε βραβευμένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων συνεχίζω να εμπλουτίζω τις μαγειρικές μου ικανότητες σε τηλεοπτικές εκπομπές.